Borstkanker.website

 

 

Feitenoverzicht Bevolkingsonderzoek op Borstkanker RIVM:  Snel geinformeerd raken over de belangrijkste feiten betrefende het bevolkingsonderzoek op borstkanker.

Voor- en nadelen van bevolkingsonderzoek en screening (RIVM): Al vanaf het begin van het bevolkingsonderzoek in 1989 is er discussie over de voordelen en nadelen van de screening. Kies zelf wat u het belangrijkst vindt en bepaal daarmee of u voorstander bent of niet.

Feiten en Fabels over het bevolkingsonderzoekt bevolkingsonderzoek (RIVM). Wat is waar en wat is niet waar?

Informatie over het Bevolkingsonderzoek op Borstkanker voor iedereen (RIVM): Alle vrouwen van 50 tot 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Op deze website leest u meer over het onderzoek.

Informatie over het Bevolkingsonderzoek op Borstkanker voor professionals (RIVM):

U begrijpt niet goed wat er staat in het Nederlands.  Ga dan naar www.mammarosa.nl

Wel of niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek? (RIVM) Veelgestelde vragen.

Wat zien de screeningsradiologen en wat niet? Intervalcarcinoom (red); Antwoord op de vraag hoe betrouwbaar is de screening? Hoe goed zijn de screeningsradiologen? Missen ze niets? Wat zijn intervalcarcinomen?

Nieuwsbrief Bevolkingsonderzoeken (RIVM): "Het Centrum voor Bevolkingsonderzoek geeft een digitale nieuwsbrief uit over de bevolkingsonderzoeken naar kanker. Het RIVM-Centrum voor Bevolkingsonderzoek is verantwoordelijk voor de landelijke regie van de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker. Met deze nieuwsbrief willen we u graag informeren en betrekken bij actuele ontwikkelingen."

Meer borstkanker opgespoord bij vrouwen tussen 50 en 60 jaar na digitalisering bevolkingsonderzoek (RIVM):  Dit jaar bestaat het bevolkingsonderzoek borstkanker 25 jaar. Een grote verandering in die 25 jaar is de overgang van het gebruik van analoge naar digitale foto’s. Deze digitalisering werd in 2008 in gang gezet en was in juni 2010 compleet. De resultaten van deze overgang zijn nu bekend. In het bijzonder bij vrouwen tot 60 jaar is in verhouding het aantal vroeg opgespoorde borstkankers toegenomen. Uit die gegevens wordt ook weer bevestigd dat borstkanker steeds meer voorkomt bij de doelgroep van 50 tot 75 jaar.

Vroeg-stadium-tumor-bij-diagnose van vitaal belang bij overleving van borstkanker "Een vroeg stadium van borstkanker op het moment van diagnose blijft, ondanks de beschikbaarheid van effectieve aanvullende hormonale-, chemo- en antiher2neu-therapieën, van vitaal belang voor de overleving. Dat blijkt uit een uitgebreide studie die is uitgevoerd door S. Saadatmand en M. Tilanus-Linthorst (Erasmus MC) en R. Bretveld en S. Siesling van IKNL en Universiteit Twente met behulp van gegevens van bijna 174.000 patiënten die tussen 1999 en 2012 werden gediagnosticeerd en behandeld. Het onderzoek toont verder aan dat de relatieve 5-jaarsoverleving van vrouwen met borstkanker tussen 2006-2012 steeg tot 96 procent en verbeterde voor alle tumor- en lymfeklierstadia ten opzichte van 1999-2005"