Borstkanker en vroegdiagnostiek

Congressen t/m 2020

Hieronder volgt informatie over congressen, cursussen en symposia die meestal direct of indirect te maken hebben met mammascreening, mammaradiologie of mammapathologie. Vanaf 2020 worden ook (selectief) andere congressen en symposia in de lijst opgenomen. De redactie van deze website bepaalt de selectie, maar stelt suggesties en aanbevelingen zeer op prijs. De doelgroepen zijn (mamma)radiologen (R), nurse-practitioners(L), screenings-, mamma- en radiodiagnostische laboranten(L), andere medische disciplines (A). De redactie van de website stelt onderstaande congreslijst met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samen maar vraagt de gebruiker zelf de gegevens te controleren bij gebruik.

Voor congressen van andere radiologische disciplines zie https://www.radiologen.nl/opleiding-nascholing/congressen-en-cursussen

Geselecteerd voor 2020;  data worden vermeld zodra bekend; data kunnen gewijzigd worden tgv de coronacrisis; congressen kunnen geannuleerd worden of on line gaan.

 

2019:    

 

 

2018

 

2017

                                                                                                                                     

Historie

Voor de deelnemer aan de screening op borstkanker is er de tab Screening, Deelnemer. Over wat de mammascreening betekent, wat u ervan kunt verwachten, over de uitnodigingsbrief en over het onderzoek zelf. Over wel of niet meedoen, over voor- en nadelen.
Over de betekenis van de brief waarin staat dat er geen afwijkingen zijn gevonden. Over wat de radiologen wel of niet zien (intervalcarcinoom). Voor de deelnemer waarbij verder onderzoek nodig is en voor de patient die borstkanker blijkt te hebben is er de tab Natraject-Screening, Patient. Wat houdt verder onderzoek in? Hoe ernstig is de afwijking die gevonden is? Hoe is de behandeling? Wat kan ik van de behandeling verwachten? En talloze andere vragen. U vindt hier ook vanaf 25 oktober 2016 de rubriek "Verhalen van patienten".

In de website is opgenomen de MammaDataModule, een geanonimiseerde database, waarmee kwalitatieve aspecten van de screening in cijfers uitgedrukt kunnen worden, ten behoeve van benchmarking en kwaliteitsverbetering van screeningsradiologen.

Inhoud Rubrieken